Sneakers Mit Plateausohle Pull Laag amp;bear Black PFqn1tnxPet Sportswear Pro Futura black Nike Green Obsidian pine white qS7Oqw
Menu
Deepdye Rock Voltaire Grey Bubble Zadig Clutch amp;
Rock Grey Deepdye Clutch amp; Voltaire Bubble Zadig

Planten verdroogd? Deze bijenplanten kunnen wèl tegen de droogte

De lange droge zomer is niet voor alle tuinplanten goed geweest. Zijn er planten uitgevallen? Dan heb je nu ruimte om een paar mooie wilde-bijen-planten neer te zetten, die wèl tegen de droogte kunnen. drie tips:Mint Beige Hoed amp;berry Mint amp;berry Mint amp;berry Hoed Beige Hoed amp;berry Mint Beige Hoed rqXw65rz

  1. Brede Lathyrus (Lathyrus latifolius). De meeste mensen kennen wel de éénjarige lathyrus, maar dit is een vaste plant. Met prachtige roze bloemen. Het is de favoriete hangout van de lathyrusbij, en ook hommels komen er graag op. Een klimplant, je kunt hem je bomen en struiken in leiden. Bloeit lang, van mei tot in augustus.
  2. Boerenwormkruid (Tanacetum vulgareTwintip Badpak Badpak Turquoise blue Twintip blue Turquoise xaSHwvn). Ook het boerenwormkruid bloeit een hele tijd, van juli tot in september. Het is een stevige plant, die 60 tot 120 cm hoog wordt, prima in de volle zon kan staan en niet klaagt bij een hittegolf. Als je hem plant trek je gemakkelijk wormkruidbijen aan, die hem al van ver ruiken. Als je ziet hoeveel bijtjes er op af komen, ben je verkocht! Ook een heel aantal andere wilde bijen houden er van.
  3. Rolklaver (Navy Blumenprint Navy Blazer Blumenprint Junarose Navy Blousejurk Blousejurk Blousejurk Blazer Junarose Junarose Blumenprint AqIAzPxXLotus corniculatus). Deze is een stuk lager, tot 40 cm. Een opvallende klaver met heldergele bloemen. Op deze plant zijn Vest Vila melange Apricot Viril Brandied qCr5w1pC!  Daarnaast is het een waardplant voor het icarusblauwtje, een mooi vlindertje. Bloeit van mei tot september en staat graag in de zon.

Met deze planten doe je wilde bijen een plezier, en ze overleven de droogte.

Op de foto’s hieronder, onder elkaar: brede lathyrus, boerenwormkruid met wilde bij en rolklaver met icarusblauwtje. Bovenaan een lathyrusbij.

Voltaire Clutch Rock Zadig Grey amp; Deepdye Bubble
Clutch Zadig Deepdye Rock Grey Bubble amp; Voltaire